7

Dec 10

SEO – Lucruri care trebuie sa le stiti despre search engine optimization

S-au vorbit multe despre SEO sau optimizarea motoarelor  de căutare. Unii ar spune că ar dura luni şi chiar ani pentru a fi pe prima pagina a motoarelor de căutare în timp ce alţii susţin  că ar fi doar o chestiune de săptămâni pentru a vedea rezultatele şi de a domina Google, care este care?

Ei bine,  ambele dintre ele sunt într-o anumită măsură adevarate. În scopul de a face lucrurile mai clare, o sa definesc mai întâi ceea ce este SEO. Este un proces ce constă din diferite strategii şi tehnici special concepute pentru un anumit site Web pentru a obţine page rank bun, iar scopul este de a ajunge # 1 in Google, Yahoo, Bing şi alte motoare de căutare.

Urmatoarea etapa este să ştii fapte diferite care gravitează în jurul SEO:

1. Formula este top secret. Dacă oamenii susţin că au primit formula speciala pentru algoritmul Google cu privire la criteriile de punere a unui site pe locul # 1,  ele sunt total greşite. De ce? Nimeni nu cunoaste acest algoritm. Formula este top secret. Ceea ce pot cunoaste  sunt produsele  studiului „incercare si eroare”,  dar pana o sa implementeze a doua oara acelasi studiu o sa fie depasit , deoarece Google si alte motoare de căutare se updateaza constant. Aceste motoare de căutare sunt mai deştepte credem.

2. Este nevoie de 1 an sau câteva luni pentru a vedea rezultatele. Ei bine, acest lucru depinde exclusiv de competitia pentru un anumit cuvânt cheie (compus din cuvinte pe care oamenii le vor introduce în caseta  motorului de căutare).Daca exista 20000 de cautari pentru cuvantul cu care vrei sa ajungi pe locul #1, atunci ai sanse mari ca sa reusesti. Rezultatele se vor vedea intr-o perioada relativ scurta de  cateva saptamani.

Cu toate acestea, în cazul în care există aproximativ 200 milioane căutări pentru cuvântul cheie , atunci ar putea dura luni sau chiar un an pentru a reuşi  mai ales atunci când site-ul dvs. este nou.
3. Cu cat mai multe linkuri, cu atât mai bine. Aceasta este o concepţie greşită. Ar trebui să fie  link-uri de calitate. De calitate în sensul că  nu este spam (puneti linkurile oriunde, chiar dacă aceast lucru nu are nici un sens). Un exemplu concret în acest sens: Aveti un site care se ocupa de masini  si puneti linkurile catre site pe  diferite bloguri, chiar dacă acele bloguri nu au nici o legatura cu  masinile.  Dvs puneti linkuri pe blog-uri ce vorbesc despre păpuşi, ferme, hambare, etc. Vedeti acum unde este greseala?

Linkurile sunt bune daca sunt calitative

Pe aceeaşi tema

One Comment

  1. found your site on del.icio.us today and really liked it.. i bookmarked it and will be back to check it out some more later

Lasă un răspuns