12

Dec 10

10 lucruri pe care sa nu le faci cand iti promovezi site-ul pe internet

Toata lumea stie ca promovarea site-ului pe web este foarte importanta, dar daca nu sti ce faci, poti face mai mult rau decat bine.
Odata ce ai terminat site-ul, trebuie sa raspandesti vestea despre asta. Inscrierea site-ului tau in motoare de cautare, directoare si site-uri relevante este critica pentru succes.
Din pacate exista o gramada de site-uri care dau sfaturi proaste sau chiar incearca sa va pacaleasca sa promovati cu ajutorul lor. Daca incepi  sa iti promovezi site-ul intr-un mod gresit, poti dauna traficului, in loc sa il ajuti sa creasca.
Mai jos o sa iti enumar 10 lucruri pe care nu trebuie sa le faci, indiferent de cat de tentante le fac sa sune anumite mesaje spam:

1 – Nu fa Spam!
Aceasta este regula de baza a etichetei pe net. Mesajele in masa, nesolicitate de nimeni, nu sunt acceptate nicaieri, fara nici un motiv. Exista sute de indivizi care incearca sa iti vanda baze de date si softuri pe care le poti folosi sa faci spam, dar nu trebuie sa te increzi in promisiunile lor. Spamul o sa iti aduca „dusmani” in loc de prieteni. De asemena, iti poate duce la interzicerea site-ului in multe retele ale providerilor de internet, care iti monitorizeaza traficul.

2 – Nu pica in plasa servicilor de inscriere.
„Inscrie site-ul tau in 500 de motoare de cautare pentru 100 RON!”. O afacere proasta. Nu exista 500 de motoare, nici macar 100, in care sa merite inscrierea. Acesti oameni o sa foloseasca un soft de inscriere automata pentru inscriere, soft pe care il gasesti gratuit pe internet. Daca doresti sa promovezi site-ul cu adevarat, planuieste sa cheltuiesti ceva mai mult pentru un promoter care o sa faca aceasta treaba serios si profesionist. Insista sa primesti toate documentele promovarii, inclusiv email-urile automate de raspuns generate la inscrierea in motoarele de cautare.

3 – Nu iti pierde timpul cu directoarele si motoarele neimportante.

Inscrie site-ul in motoarele de cautare si directoarele web importante, folosind softul de inscriere automat cat si inscrierea manuala. Exista aproximativ 30-40 de directoare, motoare in care merita sa te inscri. Dupa , cauta directoarele care sunt relevante pentru site-ul tau (calatorii, investitii, cumparaturi, specifice tarii etc.). Nu iti pierde timpul cu motoare de cautare sau directoare neimportante si legaturi catre pagini create de copii. Exista milioane de pagini ca acestea, dar o sa iti aduca zero trafic. Timpul tau o sa fie mai bine folosit daca te
inscrii in Yahoo sau/si Google.

4 – Nu te  grabii la inscrierea in Yahoo, Google.
Yahoo,Google sunt de departe cele mai importante directoare in care trebuie sa te inregistrezi. Inscrierile sunt verificate de editori cu experienta, asa ca urmareste instructiunile lor pas cu pas.

5 – Nu  inscrie niciodata site-ul pana nu este complet functional.
Testeaza site-ul riguros si asigura-te ca fiecare sectiune este completa inainte sa incepi inscrierea lui. Nimeni nu o sa revina pe site-ul tau daca gaseste pagina cu semnul „In constructie”.

6 – Nu uita sa integrezi site-ul in afacerea ta.

Este de neimaginat cate companii cheltuiesc foarte multi bani la construirea unui site iar cand este complet nu mai aloca bani pentru promovarea lui pe cartile de vizita. Site-ul tau trebuie sa apara in fiecare coltisor alocat promovarii, de la canile de cafea pana la panourile publicitare.

7 – Nu iti bate capul cu „Magia Neagra”.
Există o mulţime de trucuri mascate discutate in grupurile de stiri, diferite metode de promovare web şi liste de discutii, care pretind ca pot imbunatati vizibilitatea ta in topul motoarelor de cautare. Nu te lasa pacalit de ele. Foloseste tagurile „META” , cuvinetle cheie in titlu si context dar nu exagera.

8 – Nu lasa nimic din ce nu vrei sa ajunga la public, in directorul site-ului tau.
Majoritatea avem cateva „pagini de test” sau poate pagini cu continut personal, pe care le tinem pe serverul web, dar acestea nu sunt pentru publicul larg. Majoritaea motoarele de cautare o sa iti indexeze automat aceste pagini daca nu le spui altfel. Creaza un fisier text pe care sa il denumesti  „robots.txt” si adauga-l in directorul root al site-ului web. Acest fisier trebuie sa contina o lista a paginilor pe care doresti sa le excluzi de la indexarea in motoarele de cautare si ar trebui sa arate asa:

User-agent: *
Disallow: /test/
Disallow: /temporary/
Disallow: /templates/

Acest lucru spune motoarelor de cautare sa nu urmareasca fisierele din cele 3 directoare.

9 – Nu neglija masurarea traficului pe site.
Asigura-te ca folosesti macar o unealta de masurarea a traficului. Providerul tau s-ar putea sa  ofere gratis aceasta optiune.

10 – Cand ai terminat nu te opri!

Promovarea site-ului este un proces continuu. Odata ce ai terminat cu inscrierea, verifica dupa o luna si o sa descoperi ca unele nu au acceptat site-ul tau. Reinscrie unde nu ai fost acceptat, dar nu exagera. Cauta tot timpul site-uri care iti pot da un link sau promova gratuit.

Pe aceeaşi tema

One Comment

  1. Mobiroma spune:

    Bine zis 🙂

Lasă un răspuns