5

Mai 11

Top 5 greseli de SEO pe care trebuie sa le eviti la optimizarea unui site web

Top 5 greseli de SEO (search engine optimization) pe care trebuie sa le eviti la optimizarea unui site web.

In procesul de optimizare seo, ai reusit sa eviti mai mult ca sigur greselile care sunt penalizate de majoritatea motoareleor de cautare precum Google, Bing sau Yahoo. Greseli precum spamul de cuvinte cheie, texte ascunse sau redirectionari mascate facute prin scripturi Java (JavaScript).

Dar care sunt alte greseli SEO pe care le poti trece cu vederea?
In continuare o sa enumar cinci factori de optimizare SEO pe care este posibil sa ii treci cu vederea sau sa nu le dai atentia cuvenita.

Greseala SEO  nr.1: Folosirea meniurilor Flash sau JavaScript fara a lasa o alternativa html.

Cu toate ca site-urile create in Flash sau Javascript pot da o impresie extravaganta sau frumoasa, excluderea alternativelor HTML o sa mentina site-ul tau ascuns pentru motoarele de cautare si o sa alunge vizitatorii, din 2 motive:
1. Nu toti utilizatorii de internet folosesc un broeser avansat.
2. Multi roboti de indexare nu pot citi linkurile create in Flash sau JavaScript.

Greseala SEO nr.2: Folosirea imaginilor pentru heading, titlu si text.
O parte importanta a optimizarii Seo este adaugarea de cuvinte cheie in asa fel incat sa fie vizibile pentru motoarele de cautare. Cuvintele cheie pot fi introduse in continut, dar cuvintele cheie introduse in heading sau titlu au parte de o atentie marita din partea robotilor de indexare. Cand modifici heading-ul, titlul, sau chiar text din continut cu imagini, de fapt scoti o parte din cuvintele cheie indexate de motoarele de cautare.
Cu toate ca imaginile fac site-ul tau atractiv pentru vizitatori, incearca sa fi moderat in folosirea lor si tot timpul sa folosesti tagul „alt” cu imaginile tale, pentru a facilita accesul robotilor de indexare.

Greseala SEO nr.3: Folosirea URL-urilor dinamice cu caractere „speciale”.
Multe site-uri web profita de avantajul paginilor create dinamic, bazate pe cautarea intr-o baza de date. Insa, URL-urile dinamice care includ caractere precum „&”, „=”, sau „%” pot dauna indexarii intr-un motor de cautare a paginii web. Multe motoare de cautare nu pot procesa caracterele „speciale” sau caracterele folosite in cod hexazecimal.

Greseala SEO nr.4: Folosirea unui document PDF pe post de pagina web.
De multe ori un webmaster incorporeaza un document PDF pe post de pagina web. Asta se intampla de obicei atunci cand un designer web a realizat o pagina folosint Word sau PowerPoint. In loc sa transcrie designul in html sau css, el transforma totul in fisiere PDF si le posteaza pe site, unde un utilizator poate descarca si vedea informatia.
Cu toate ca aceasta tehnica este buna in unele cazuri, in special pe site-urile de „descarcat”, ele pot fi ineficiente pentru useri si sunt foarte putin optimizate pentru majoritatea motoarelor de cautare.
Cel mai bun lucru este sa extrageti informatia din PDF si sa o introduceti in pagina ca si cod HTML.

Greseala SEO nr.5: Neglijarea adaugarii de continut proaspat pe site-ul tau.
Site-urile care sunt improspatate des cu cuontinut au sanse mai mari sa fie indexate de motoarele de cautare. Majoritatea motoarelor de cautare prefera sa indexeze site-urile care au informatie noua.
Daca doresti sa cresti optimizarea site-ului tau web, deschide un blog sau incearca sa pui informatie noua in fiecare zi pe pagina ta web. Cu fiecare informatie noua adaugata, poti avea sansa sa adaugi cuvinte cheie  care vor duce la marirea traficului pe site-ul tau.

Pe aceeaşi tema

No comments yet, be the first.

Lasă un răspuns